Gong

“Gong is not a drum or a musical instrument. Gong is God”

Yogi Bhajan

Ergens in het jaar 2010, terwijl ik de kundalini yoga opleiding volgde, vertoefde ik veel in twee yoga studio’s in Amsterdam. Naast de lessen die ik daar volgde en soms inviel voor de vaste docenten, maakte ik deze studio’s wekelijks schoon.

Na de schoonmaak was het altijd tijd voor de energetische schoonmaak: een klein ritueel waar je ook een mantra bij zingt. Als “toetje” nam ik vaak nog even de tijd om op de gong te spelen die in beide studio’s stond.

Op een dag vroeg ik aan mijn docente om een les te organiseren waarin ik met een aantal geïnteresseerden gong zou leren spelen. Zo geschiedde. Ik heb die les als een initiatie ervaren.

Wie had ooit gedacht, dat ik er nu zelf één zou hebben en dit het grootste deel van mijn werk zou worden?

De gong is een van de oudste instrumenten. Zo oud, dat de exacte datum en land van herkomst niet duidelijk is. Waarschijnlijk werden de oudste gongs al 5000 v.c. gemaakt. Ze zijn gevonden in Zuidoost-Azië, maar ook gebruikten de Grieken en Romeinen gongs.
Vaak waren gongs onderdeel van rituelen, of werden zij gebruikt om signalen te geven aan het volk.
Nu worden gongs gespeeld tijdens klassieke concerten en zelfs door rock bands (Pink Floyd). Maar meer en meer wordt de helende werking van deze bijzondere instrumenten ontdekt en benut.

In deze tijden krijgen wij veel prikkels binnen. De werkdruk is hoog, veel mensen hebben weinig ademruimte in hun leven ingebouwd. Klank healing en klank ontspanning is zeer welkom. De onrust wordt door de klank van je af gespoeld en je voelt jezelf weer opnieuw.
Je systeem wordt opnieuw gestemd. Je stemt je af op je natuurlijke harmonie.

Voor mij is de gong een van de grootste cadeaus in mijn leven. Het is een brug tussen de hogere dimensies en de aarde waar we op leven. Het is een manier om de liefde te delen die ik van binnen ervaar. Een manier om te ervaren dat we meer zijn dan alleen dit lichaam.

Zo zou ik eindeloos door kunnen gaan. En nog steeds hoor ik weer nieuwe ervaringen van anderen na de gong sessies.

Wil je het ervaren? In de Agenda lees je wanneer de volgende gong avond plaatsvindt. Ook kan je mij benaderen voor een gong bad op locatie voor een groep of individueel.

Individuele gong sessie in Zandvoort: €80 pp, bij 2 personen €55 pp.

Groepen: tarief in overleg.